Sıkça Sorulan Sorular

1. SORU:        SBE510 BİLİM ETİĞİ VE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ DERSİ SEÇMEK ZORUNLU MU VE TRANSKRİPT NOT ORTALAMAMI ETKİLER Mİ?
CEVAP:          SBE510 BİLİM ETİĞİ DERSİ HER BÖLÜM İÇİN ALINMASI GEREKEN ZORUNLU SEÇMELİ DERSTİR. TRASKRİPT NOT ORTALAMANIZI ETKİLEMEKTEDİR.
 
2. SORU:        BAŞARISIZ OLDUĞUM DERSİN YERİNE BAŞKA BİR DERS SEÇEBİLİRMİYİM VE DERSLERİMİ EN FAZLA KAÇ YARIYILDA BİTİREBİLİRİM?
CEVAP:          ZORUNLU DERS HARİCİNDE BAŞARISIZ OLDUĞUNUZ DERSİN YERİNE BAŞKA BİR DERS SEÇEBİLİRSİNİZ. DERS DÖNEMİ GENELLİKLE 2-4 YARIYILDIR.
 
3. SORU:        BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN DERS ALABİLİR MİYİM VE KAÇ DERS ALMA HAKKIM VAR?
CEVAP:          BAŞKA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN 2 DERS ALMA HAKKINIZ VARDIR.
 
4. SORU:        TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİSİYİM. BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI GÖRÜYORUM, BİLİMSEL HAZIRLIK KAÇ YARIYIL SÜRER? EK OLARAK YANINDA YÜKSEK LİSANS DERSLERİNDEN DE ALABİLİR MİYİM?
CEVAP:          BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI 2 YARIYILDIR. HER YARIYIL İÇİN YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDAN YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2+2 DERS ALMA HAKKINIZ BULUNMAKTADIR.
 
5. SORU:        DOKTORA PROGRAMI ÖĞRENCİSİYİM. MEZUN OLABİLMEM İÇİN DOKTORA YETERLİK AŞAMASINDAN SONRA KAÇ YARIYIL DAHA EĞİTİM GÖRMELİYİM.
CEVAP:          DOKTORA PROGRAMINDA YETERLİLİK AŞAMASINDAN SONRA MİNUMUM 5 YARIYIL (TEZ ÖNERİSİ + 4 TEZ + UZMANLIK ALAN) DERSLERİ ALMALISINIZ.
 
6. SORU:        KAYIT DONDURMA ŞARTLARI NELERDİR?
CEVAP:          ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN İLAN EDİLEN ŞARTLARI SAĞLAMASI GEREKMEKTEDİR. ŞARTLARI SAĞLADIĞINA DAİR KANIT SUNULMASI GEREKMEKTEDİR. “ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAKLI VE GEÇERLİ NEDENLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR”A BURADAN ULAŞILABİLİR.
 
7. SORU:        DERS DÖNEMİ KAÇ YARIYILDIR VE TAMAMLAMAK İÇİN KAÇ DERS ALMALIYIM?
CEVAP:          DERS DÖNEMİ 2-4 YARIYILDIR. ZORUNLU DERSLER + SEÇMELİ DERSLER + SEMİNER + SBE510 BİLİM ETİĞİ VE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ OLMAK KOŞULU İLE HER YARIYIL İÇİN 30+30 AKTS KREDİSİNİ TAMAMLAMAK GEREKMEKTEDİR (NOT: SBE510 DERSİ ALMANIZ GEREKEN KREDİYE SAYILMAMAKTADIR).
 
8. SORU:        TEZ SAVUNMA SINAVINA GİRİCEĞİM, MEZUNİYET SÜRECİ NASIL İLERLİYOR, NE YAPMAM GEREKİR?
CEVAP:          TEZ SAVUNMASINA GİRECEK ÖĞRENCİ İÇİN ÖNCELİKLE SINAVDAN EN GEÇ BİR AY ÖNCE TEZ SAVUNMA JÜRİSİ OLUŞTURULMASI İÇİN ENSTİTÜYE BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. SONRASINDA ENSTİTÜ TARAFINDAN JÜRİ OLUŞTURDUKTAN SONRA 1 AY İÇERİSİNDE TEZ SAVUNMASINA GİRİBİLİR. SAVUNMASINI YAPAN VE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİ 1 AY İÇERİSİNDE TEZİNİ DÜZELTİLMİŞ OLARAK ENSTİTÜYE TESLİM ETMELİDİR.
 
9. SORU:        TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU YAPMAK İSTİYORUM. BAŞVURU YAPARKEN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR.
CEVAP:          2.00 VE ÜZERİ LİSANS GNO, 55 VE ÜZERİ ALES PUANI YETERLİDİR. BAŞVURUCAĞINIZ BÖLÜMÜN ÖZEL ŞARTLARINI SAĞLAMANIZ GEREKMEKTEDİR. 
 
10.                 SORU:        TEZİMİ TAMAMLADIM, ŞİMDİ NE YAPMALIYIM?
CEVAP:          TEZİNİZİN TAMAMLANMIŞ HALİNİ DANIŞMANINIZA GÖNDERMENİZ, DANIŞMANINIZIN TEZ SAVUNMA JÜRİSİ ATAMA TEKLİF FORMUNU VE TEZİNİZİ ABD BAŞKANLIĞINA İLETMESİ, ABD BAŞKANININ İSE TEZ SAVUNMA JÜRİSİ ATAMA TEKLİF FORMUNU VE TEZİ ENSTİTÜYE GÖNDERMESİ GEREKİYOR. FORMUN EBYS, TEZİN E-POSTA İLE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR.